Beaufort Haut Alpage kilo

Artikelnummer: 130087
Artikel 2 van 16

De Beaufort is een indrukwekkende harde kaas van ongeveer 40kg uit de Savoie. Om de naam ‘Alpage’ te mogen gebruiken, moeten de koeien grazen boven 1500m. De vegetatie die daar groeit, bevat heel veel bloemen, planten en kruiden, wat leidt tot een topkwaliteit melk – rijk aan smaak. De Beaufort heeft ook het AOP-keurmerk wat inhoudt dat de kaas enkel mag gemaakt worden van melk uit de valleien rondom Beaufort. De koeien moeten van de rassen Tarine of Abondance zijn en mogen elk maar een maximum aantal liter melk per jaar produceren. Eveneens moet de voeding van de koeien uit de streek komen.

Deze rauwmelkse kaas wordt gemaakt van eind mei tot september. De rest van het jaar is er geen productie mogelijk wegens de sneeuw. De boeren verhuizen hun koeien te voet de bergen in. De kaas wordt ook in kleine chalets gemaakt, waar het begin van de affinage plaatsvindt. De meeste kazen worden vanaf één jaar verkocht, toch door de rijke melk is het lekker om ze twee à drie jaar te laten rijpen.

Het zuivel van de Beaufort is lichtgeel, soepel en lijkt op gruyère. De kaasmassa is soepel en smaakt heel romig met een typerend nootaccent.

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel