SR BIOLOGISCHE BALSAMICO AZIJN 0,25 LITER

Artikel 9 van 43

Soler Romero biologische balsamico azijn van Pedro Xeminez en Malbec. Rijk toasted aroma, zacht en zoet. Gelagerd op eikenhout. Het begint met wijnazijn en geconcentreerd druivensap. Dat sap wordt verwarmd tot het als het ware karamelliseert waarna precies de juiste hoeveelheid wijnazijn toegevoegd wordt. Het uiteindelijke resultaat is een dikke, donkere vloeistof met fluweelachtige textuur en een complexe smaak zie gelijktijdig zoet en zuur is. Deze biologische balsamicoazijn is heel bijzonder omdat het mengsels zijn van zoete druiven zoals de pedro ximenez en de malbec. Vooral de PX-druif zorgt voor een natuurlijke zoetheid in combinatie met het ingekookte druivensap. Voor het verouderingsproces wordt deze azijn in eiken vaten bewaard gedurende minimaal vijf jaar. Alle ingrediënten zijn honderd procent natuurlijk en biologisch en er wordt geen karamel of siroop toegevoegd. Wat proeven we? Een rijke, zoete azijn met een aroma van toast, karamel , koffie en natuurlijk laat het eikenhout ook zijn sporen na. De textuur is romig. De zuurgraad is zes procent. Ideaal voor salades , vlees-en visgerechten en voor het bereiden van verschillende soorten sauzen.

 

We zijn hier in de zeer warme Spaanse provincie Jaén, regio Andalusië. Iedereen die al eens door deze streek trok, weet dat het hier olijvenland is. Bij de plaats Jaén ligt een van de mooiste Paradores van Spanje. Het op de kam van een berg gebouwde kasteel biedt een schitterend uitzicht op het omringende landschap en steeds weer word je oog getroffen door zeer grote uiterst symmetrisch aangelegde boomgaarden. Alles olijfbomen. Jaén wordt dan ook wel de wereldhoofdstad van de olijfolie genoemd. Hier komt de helft van alle Spaanse productie vandaan en twintig procent van de wereldproductie. En dat is niet iets van de laatste tijd: al 6000 jaar is de olijfboom de grootste vriend van de mensen uit Jaén. Soler Romero is een familiebedrijf dat zich al zes generaties lang met olijfolie bezighoudt. Zij produceren, bottelen en distribueren biologische extra vierge olijfolie vanuit Alcaudete, zo’n dertig kilometer ten zuidwesten van Jaén. Soler Romero is een van de weinige volledig biologische olijfboerderijen met volledige traceerbaarheid omdat de olijfolie uitsluitend gemaakt wordt van de eigen, vaak honderd jaar oude bomen. De oogst wordt in de eigen molen geperst en de zo verkregen olijfolie wordt ook gebotteld op locatie. Het hele landgoed (meer dan 600 hectare) wordt op biologisch-organische wijze onderhouden onder meer door de grote biodiversiteit van maar liefst bijna 200 verschillende planten en dieren die in en rond de olijfbomen leven. Het maakt besproeiing van de bomen overbodig. Het verschil tussen conventioneel en biologisch boeren is meteen zichtbaar: de velden van Soler Romero zijn groen in het voorjaar terwijl op andere velden tussen de bomen geen grassprietje groeit. En zo werden zij een van de grootste producenten van biologische olijfolie in Spanje. Al het afval dat tijdens de productie ontstaat wordt gecomposteerd en gebruikt als natuurlijk meststof voor de olijfbomen. Tegenwoordig maken zij hun olijven ook in, maken ze vier soorten azijn, tapenades en onder meer biologische jams (van vijg, mandarijn en sinaasappel).

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel