SR BIOLOGISCHE CIDER AZIJN 0,25 LITER

Artikel 10 van 43

SR biologische cider azijn is de eerste biologisch gecertificeerde cider azijn. Soler Romero is een kwaliteitsbedrijf in Andalusie. Ciderazijn is lekker fris en verloochent zijn appelige afkomst natuurlijk niet. Lekker dus over gerechten die iets zuurs en dat vleugje appel kunnen hebben. Deze ciderazijn van Soler Romero is het resultaat van rustig gefermenteerde cider gemaakt van biologische appeltjes uit de noordelijke Spaanse kustprovincie Asturië, ingeklemd tussen Spaans Baskenland en de groene provincie Galicië. De zuurgraad van deze biologisch gecertificeerde azijn is met 5% relatief laag (hun balsamico is bijvoorbeeld 6% en hun sherryazijn heeft een zuurgraad van 7%) en past goed bij (witlof)salades, groenten, vis en bijvoorbeeld marinades.

 

We zijn hier in de zeer warme Spaanse provincie Jaén, regio Andalusië. Iedereen die al eens door deze streek trok, weet dat het hier olijvenland is. Bij de plaats Jaén ligt een van de mooiste Paradores van Spanje. Het op de kam van een berg gebouwde kasteel biedt een schitterend uitzicht op het omringende landschap en steeds weer word je oog getroffen door zeer grote uiterst symmetrisch aangelegde boomgaarden. Alles olijfbomen. Jaén wordt dan ook wel de wereldhoofdstad van de olijfolie genoemd. Hier komt de helft van alle Spaanse productie vandaan en twintig procent van de wereldproductie. En dat is niet iets van de laatste tijd: al 6000 jaar is de olijfboom de grootste vriend van de mensen uit Jaén. Soler Romero is een familiebedrijf dat zich al zes generaties lang met olijfolie bezighoudt. Zij produceren, bottelen en distribueren biologische extra vierge olijfolie vanuit Alcaudete, zo’n dertig kilometer ten zuidwesten van Jaén. Soler Romero is een van de weinige volledig biologische olijfboerderijen met volledige traceerbaarheid omdat de olijfolie uitsluitend gemaakt wordt van de eigen, vaak honderd jaar oude bomen. De oogst wordt in de eigen molen geperst en de zo verkregen olijfolie wordt ook gebotteld op locatie. Het hele landgoed (meer dan 600 hectare) wordt op biologisch-organische wijze onderhouden onder meer door de grote biodiversiteit van maar liefst bijna 200 verschillende planten en dieren die in en rond de olijfbomen leven. Het maakt besproeiing van de bomen overbodig. Het verschil tussen conventioneel en biologisch boeren is meteen zichtbaar: de velden van Soler Romero zijn groen in het voorjaar terwijl op andere velden tussen de bomen geen grassprietje groeit. En zo werden zij een van de grootste producenten van biologische olijfolie in Spanje. Al het afval dat tijdens de productie ontstaat wordt gecomposteerd en gebruikt als natuurlijk meststof voor de olijfbomen. Tegenwoordig maken zij hun olijven ook in, maken ze vier soorten azijn, tapenades en onder meer biologische jams (van vijg, mandarijn en sinaasappel).

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel