SAN DANIELE HAM 14MND +/- 10 KILO

Artikel 9 van 9

San Daniele ham -De prins onder de hammen In het kleine plaatsje San Daniele del Friuli ligt de oorsprong van deze bergham met een lange geschiedenis. Deze ham heeft een zeer delicate smaak en geur en is perfect om zo te eten of in eenvoudige, snelle recepten. Door de Italiaanse dichter Carduccu werd dit bergdorp niet zo eervol 'een nest vol lelijke kraaien' genoemd, vanwege de hardvochtige gastvrijheid van haar inwoners. San Daniele del Friuli is tegenwoordig echter een gastvrij dorpje, gelegen in de provincie Udine. (noord oosten van IT) San Denel, zoals het in het Friuliaanse dialect genoemd wordt, heeft een bijzonder klimaat; koude lucht komt uit het noorden, warme lucht komt vanaf van de Adriatische Zee,en er is de rivier de Tagliamento, die een natuurlijke klimatisator is. Dit samen vormt een soort microklimaat, die je bijna nergens anders vindt, hetgeen een onmisbaar onderdeel vormt van één van de meest gerenommeerde Italiaanse producten ter wereld: Il Prosciutto di San Daniele DOP (Denominazione d'Origine Protetta) Typerend voor de San Daniele ham is dat het laatste deel van de achterpoot er nog aan zit, dat ook wel piedino (voetje) of zampino (poot) genoemd wordt Rijping circa 14 maanden, weegt ongeveer 7 kilo. Rassen: Large White en Landrace Het ras dat gebruikt wordt is voornamelijk Large White en komt grotendeels uit Friuli-Venezia-Giulia, de regio waar de ham ook geproduceerd wordt. Verder komt het uit: Piemonte, Umbrie, Marche, Veneto, Lombardia, Emilia Romagna, Abruzze en Lazio

 

  • Voedingswaarde per 100 gram
  • energie580 kJ / 138 kcal
  • vetten9,6 g
  • waarvan verzadigd:3,3 g
  • koolhydraten:0,1 g
  • waarvan suikers:0 g
  • vezels:0 g
  • eiwitten:12,9 g
  • zout:0 g

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel