ARBEQUINA OLIJVEN MET PIT 220G 220 GRAM

Artikel 2 van 3

Kleine olijfjes met pit uit Catalonie, Spanje. Nootachtig van smaak en een beetje bitter.

 

De naam komt van het dorp Arbeca in de regio van Les Garrigues. Volgens de legende bracht, de hertog van Medinaceli die leefde in het kasteel Arbeca, de olijf uit Palestina in de zeventiende eeuw. Hij beloofde om aan de gemeenschap voor elke geplante olijfboom een vergoeding te betalen (ral de brillo), helaas kwam hij deze belofte niet na. Desalniettemin nam de hoeveelheid Arbequina olijfbomen in de streek enorm toe. Deze variëteit wordt beschouwd als een van de beste in de wereld, zowel voor de productie en de consistentie en de kwaliteit van de olie. De olijven zijn klein, rond, symmetrisch en zwart van kleur bij volledige rijping. Ze zijn bestand tegen vorst en passen zich goed aan de verschillende klimatologische omstandigheden van klimaat en bodem aan. Hierdoor wordt de Arbequina erkend als een van de beste rassen om olie te winnen. De olijf wordt normaal gesproken halverwege november geoogst. De oogst is als gevolg van het kleine formaat van de olijf duur, de olijven moet handgeplukt worden. Deze soort is niet geschikt voor de mechanische pluk (het schudden van de boom) doordat de olijf niet zwaar genoeg is en de boom veel hangende takken heeft. In Catalonië beslaat de Arbequina ongeveer 55.000 ha. grond en is ook in Aragon en Andalusië gepland. Ook wordt de Arbequina in Argentinië geteeld. De olijf produceert uitstekende oliën met een delicate aroma, met hints van zoete citrus en zoete smaak. Ondanks zijn kleine formaat wordt de Arbequina ook gebruikt als tapa.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel