Deze ansjovis komt uit de Cantabrische zee. Dit wordt wel het beste gebied genoemd voor deze vis. Ansjovis wordt gevangen in de maanden april, mei en juni (purse seine nets-methode). Als ze net gevangen zijn worden de grootste…
Deze ansjovis komt uit de Cantabrische zee. Dit wordt wel het beste gebied genoemd voor deze vis. Ansjovis wordt gevangen in de maanden april, mei en juni (purse seine nets-methode). Als ze net gevangen zijn worden de grootste…
Deze sardines van Ortiz zijn gevangen in Galicie. Deze worden bereid volgens een traditioneel recept uit 1824. Vandaar de naam "a la antigua". Ortiz gebruikt zeer verse vis (3-4 stuks in een blikje) die vervolgens worden gebakken…
Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Behalve op sommige pizza’s en door de salade niçoise zelden puur, vaker verwerkt, bijvoorbeeld in sauzen. Denk aan de Piëmontese bagna càuda (een…
Bonito del Norte is witte tonijn (de Thunnus alalunga die ook wel albacore-tonijn genoemd wordt) uit Spaans Baskenland (Vizcaya). Deze prachtige tonijnsoort staat gelukkig nog niet op de lijst van bedreigde diersoorten.
Bonito del Norte is witte tonijn (de Thunnus alalunga die ook wel albacore-tonijn genoemd wordt) uit Spaans Baskenland (Vizcaya). Deze prachtige tonijnsoort staat gelukkig nog niet op de lijst van bedreigde diersoorten.
Bonito del Norte is Spaanse wiitte tonijn (Thunnis Alalunga of Albacore tonijn) uit Vizcaya (Baskeland). Deze tonijn wordt gevangen in de Cantabrische zee met lijn en haak. De tonijn moet minimaal 4 kilo zijn om Bonito del norte…
Bonito del Norte is Spaanse wiitte tonijn (Thunnis alalunga ofwel albacore tonijn) uit Vizcaya (Baskeland). Deze tonijn wordt gevangen in de Cantabrische zee met lijn en haak. De tonijn moet minimaal 4 kilo zijn om Bonito del…
Bonito del Norte is Spaanse wiitte tonijn (Thunnis Alalunga of Albacore tonijn) uit Vizcaya (Baskeland). Deze tonijn wordt gevangen in de Cantabrische zee met lijn en haak. De tonijn moet minimaal 4 kilo zijn om Bonito del norte…