- Tosazu (Dashi Vinegar)
Tosazu is eigenlijk een assemblage van dashi, verrijkt met konbu, soyasaus en mirin, en dan vermengd met een top-rijstazijn.
- Sushi azijn 700ml (Swaffood)
Marushouzu
In Japan, en vooral in West Honshu is de traditie van azijn maken, zo oud als de straat. Azijn wordt traditioneel gemakt van gerst of rijst, en later tevens van sake, en wordt in klei potten bewaard ter fermentatie met… - Ichibanshibori Goma Abura 290ml (Swaffood)
Sesamolie is een volledig plantaardige olie afkomstig van sesamzaadjes van de sesamplant. Men is niet zeker wat de originele oorsprong van de plant is, men vermoedt Zuid-India maar het verhaal van Ali-Baba (Sesam, open U, naar…
- Junmai-Shu Sake Vinegar
De junmai-shuzu staat op het hoogse azijnschavotje. Hier is de basis een artisanale junmai-sake waar azijnmoer wordt aan toegevoegd voor de persing. Na een gisting van ongeveer 150 dagen (er is dan ongeveer 4% alcohol gevormd)…