- Brie de Meaux fermier A.O.C. kilo
Witschimmelkaas uit Frankrijk . Gemaakt van rauwmelkse koekaas en genoemd naar de gelijknamige gemeente Meaux . Brie behoort net als camembert en hervekaas tot de zogenaamde 'zachte' zuivelproducten. Brie komt uit het departement…
- Beringse Witte kilo
Beringse witte, ong. 1.5 kg, schapenmelk van uitstervend ras het "Belgisch melkschaap" . Jong is hij fris, zuur en licht brokkelig, rijp is hij lopend maar niet sterk, ...
- Bernister Fleuri kilo ±400G
Deze witschimmelkaas uit de Belgische Ardennen wordt gemaakt in Malmedy. Type camembert van rauwmelkse bologische koemelk. De kaas is zacht en romig,. Het bijzonder fijne aroma verraadt de rijkdom en diversiteit van de weideflora…
- Blankaart kilo ±600G
Een zachte witschimmelkaas van het type Belgische brie. De kaas heeft een friszure smaak. Hij wordt gemaakt van dagverse koemelk, een vierde afgeroomd zodat het vetgehalte beperkt blijft. Biologisch van de kaasmakerij 't Dischhof.…
- Blinker 350gr KG
Geitenkaasje uit Lichtaart in de Antwerpse Kempen. Boerderij Polle heeft enkel geitjes waarvan ze de meeste melk transformeren tot geitenkaas. De blinker is de nieuwste telg uit hun gamma en heeft een witschimmelkort vergelijkbaar…
- Boule de Chertin KG
zachte kaas met schimmelkorst (de kaas wordt gebruikt om een Crochon-broodje – specialiteit van Falaën – te maken).
- Brie de Melun A.O.C. kilo
Witschimmelkaas uit Frankrijk . Gemaakt van rauwmelkse koekaas en genoemd naar de gelijknamige gemeente Melun . Brie behoort net als camembert en hervekaas tot de zogenaamde 'zachte' zuivelproducten. Brie komt uit het departement…
- Calendroz Bio kilo ±350G
Deze witschimmelkaas uit de Belgische Ardennen wordt gemaakt in Maén door de Fromagerie du Gros Chêne.Type camembert, biologisch en rauwmelks.
- Camembert Gaslonde fermier A.O.C. stuk
Witschimmelkaas. Een klassieker uit Normandie, gemaakt uit rauwe koemelk. De kaas mag gerust nog wat kern hebben en moet niet helemaal doorrijp zijn. De kaasmakerij Laiterie du Val d'Aye is gelegen in de gemeente Lessay in het…
- Camembert Calvados stuk
De meeste mensen kennen wel Le Cados, de kant-en-klare Camembert Calvados. Wij hebben hier ook een tijdje mee gewerkt maar waren eigenlijk niet meer te spreken over de basiskwaliteit van de Camembert. Daarom zijn we een stapje…
- Carré du Père Antoine stuk ±200G
Een rauwmelkse witschimmel uit de gemeente Vergaville in Frankrijk uit het departement Lorraine van Fromagerie de l'Abbaye. De kaas wordt sinds 1925 in deze Abdij gemaakt. De vorm is vierkant, de kern is zacht en heeft een aardse…
- Chanteraine stuk 600gr
Koekaas uit de Champagne, zeer romig, triple crème dus 75% vet. Een bijprodukt van Brie de Meaux. 600g
- Chaource fermier A.O.C. stuk ±500G
Chaource is een witschimmelkaas van koemelk die in de regio Bourgogne en Champagne geproduceerd wordt. Onze Chaource-maker is één van de weinige boerderijen die de melk niet pasteuriseert. De affinage is op zijn best na ongeveer…
- Coulommiers stuk ±450G
Rauwmelkse witschimmel koekaas met een zachte zuurgraad en een iets wat zoete, smeltende smaak uit Île-de-France uit de gemeente Coulommies.
- Cremeux Mont St-Michel stuk ±200G
Double Cremekaas uit Normandie, wordt gemaakt in Isigny-Le-Buat. De koeien grazen aan de Mont-St-Michel en eten zo een pre salé gras dat zorgt voor een licht gezouten smaak in de kaas. De kaas is gemaakt van rauwe melk.