TUBETTI RIGATI 500G 500 GRAM

Artikel 20 van 20

Ambachtelijke pasta uit de zuidelijke regio Abruzzo, gemaakt van harde tarwe met bronwater uit de Apennijnen. Om de pasta te vormen, gebruikt men bronzen mallen die ervoor zorgen dat de structuur van de pasta enigszins ruw is waardoor sauzen beter aan de pasta blijven hangen. De pasta droogt op lage temperatuur gedurende ruim twee dagen en dat komt de smaak ten goede. De tubetti rigati (kleine geribbelde buisjes) komen oorspronkelijk uit Campania en verdwijnen meestal in de soep. Bijvoorbeeld in een Italiaanse ‘huwelijksbouillon’ waarin andijvie, kool, sla, boerenkool, spinazie en gehaktballetjes of saucijzen de hoofdrol spelen. Tubetti rigati vind je ook in minestronesoep, de bekende Italiaanse groentesoep met bijvoorbeeld kool, doperwten, borlottibonen, pancetta, ui en een stuk meegekookt been van de ham.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel