STERANIJS ECO HEEL

Artikel 42 van 45

Vrucht van Indiase amandelboom. Van oorsprong China en Vietnam. In de sterpunten zit een amberkleurig zaad dat als specerij wordt gebruikt.

 

Steranijs Herkomst: Vietnam. Latijn: Illicium varcum. Frans: Anis �il�Anis de la Chine, ou Badiane. Engels: Indian anise, Chinese anise, or Badian anise. Steranijs is familie van de Magnolia en is de vrucht van de bloeiende Indiase amandelboom. Oorspronkelijk komt de vrucht uit China en Vietnam, maar wordt tegenwoordig ook verbouwd in Laos, de Filippijnen en Jamaica. De vrucht is stervormig met acht punten. De vruchten worden net voordat ze volledig rijp zijn geplukt en op rekken gedroogd. Door het drogen krijgen zij een roestbruine kleur. In de sterpunten zit een amber�kleurig zaad dat als specerij wordt gebruikt. Steranijs maakt onderdeel uit van de Chinese blend ?five spice powder?. Het verhaal gaat dat de Chinezen een ?wonderpoeder? wilden maken dat alle smaakvelden omvat. Dit leidde tot een specerijenmix met de smaken zuur, bitter, zoet, pikant en zout en bestaat uit het in gelijke delen mengen van steranijs, kaneel, kruidnagel, venkelzaad en Sechuanpeper. ?L? anis �il�st utilis�pour les bouillons (pot-au-feu, nages de crustac� courts-bouillons de poisson, soupes exotiques?), les marinades de viandes et de gibier, les salades d?agrumes, les fruits r� et les compotes (agrumes, pommes, poires?), les chutneys, les infusions digestives, les grogs et le vin chaud. ? Steranijscr�: Reduceer 500 ml cr� fra�e met 3 stuks steranijs tot 1 eetlepel cr�. Als het afgekoeld is nog wat cr� fra�e toevoegen. Serveer met een sorbet of met wat verse witte kaas en basilicum. Steranijssaus: Reduceer 1 deel azijn met 7 delen kalfsfond, voeg 2 ml honing toe en 2 stuks steranijs. Laat 5 minuten inkoken. Gebruik in de keuken: breek een of meer puntjes van de ster af. Gebruik geheel of gemalen. Gemalen is de smaak veel sterker.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel